nedelja, 29. januar 2012

KO BLONDINKA IGRA LOTO

Ko blondinka igra loto, sreče ni. Sedmice tudi ne. Niti šestice, niti petice. Vsaj za to blondinko ne. Ta blondinka je pred nekaj dnevi ugotovila, da je finančni primanjkljaj vir večine njenih težav in tegob. In če so že vsi v tej loterijski mrzlici, se je tokrat blondinka odločila, da sledi čredi in poskusi srečo tudi sama. Morda pa se odpravi njen finančni primanjkljaj. Če ne bo poskusila, potem ne bo nikoli vedela. 

Tako na hitro, po blondinski enačbi, kjer so glavne spremenljivke njene ideje, želje in potrebe po materialnih stvareh, je ugotovila, da bi bilo fantastično, ko bi zadela skoraj 5 milijonov vredno sedmico. Preveč denarja? Ne. Blondinka kombinacijskega listka ne igra sama. Igra skupaj s svojo rjavolaso prijateljico, ki je družno obkroževala in izbirala številke na lističu ter prispevala polovični znesek vplačila. Zakaj blondinka in rjavolaska skupaj igrata loto na enem kombinacijskem lističu z desetimi polji? Zaradi tega, da se doseže optimum. Tak izpolnjen listič blondinko samo stane 4 EUR. In ker bi se blondinka počutila skrajno neumno v primeru, da bi zadela LOTKO številko in je NE vplačala, je seveda nujno potrebno, da se vplača tudi lotko. To je + 1 EUR. 10 kombinacij in lotko številka bi blondinko stala 5 EUR. Tako pa sta si z rjavolasko omislili, da bi bilo supersko, ko bi en listič igrali skupaj in se tako izognili dvakratnemu vplačilu lotko številke. 
Dogovor je bil sklenjen. Blondinka in rjavolaska bosta skupaj izpolnili in vplačali en sam kombinacijski listič z lotko številko. Vsaka bo prispevala 2,5 EUR. In vsaka bo potem dobila 2,5 milijona EUR. Enostavno. Čeprav blondinka in rjavolaska vesta, kakšna je verjetnost, da zadeneta to sedmico, sta se podali v boj. Morda pa ju sreča tista 0,000000….1-odstotna sreča. Bilo bi lepo. Blondinka in rjavolaska sta že delali načrte, kam bosta odšli. Morda na Kubo ali kak drug otok na Karibih. Blondinka bi še posebej rada odšla v Avstralijo in na Novo Zelandijo. Imela bi tudi svoje stanovanje … na morju.

Nato je prišel dan D. Dan današnji, ko je bila sedmica končno izžrebana. Vendar pa blondinki in rjavolaski ni šlo vse po načrtih. Nekje se je nekaj zalomilo. Sedmice nista zadeli onidve, ampak kar nekdo iz Maribora. Sigurno ni blond in sigurno tega denarja ne potrebuje tako zelo, kot ga potrebujeta onidve.

Čeprav ju je sreča zapustila (če je sploh kdaj prišla do njiju), pa sta zadeli štirico, ki je vredna 6,12 EUR in eno lotko številko, s katero dobita še dodaten evro.  Vplačali sta 5 EUR, nazaj pa bosta dobili 7,12 EUR. Torej sta v plusu, vsaka za 1,06 EUR. No, ja. Bi bili v plusu, če se ne bi črednemu nagonu vdali že prejšnji teden, ko sta ravno tako vplačali 5 EUR, dobili pa le 1 EUR. Tako sta dan današnji v minusu, vsaka za 0,94 EUR. Malenkost za tiste kratkotrajne užitke, ko sta sanjarili o tem, kako se predajata sončnim žarkom na Karibih …


Tisti listek, ki 2,5 EUR ni pomnožil na 2,5 milijona EUR.

2 komentarja:

  1. Žal mi je da nisi zadela kaj velikega ampak lej vsaj vložek imaš povrnjen pa še v plusu boš.
    Moj mož sicer vedno pravi, da denar res ni nujno potreben za biti srečen ampak če si že žalosten se je pa veliko lažje in bolje jokati v BMWju kot pa na kolesu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Barbina,
    ljubko in prisrčno dete si. Če potrebuješ moško rame za jok, se le javi.
    :)
    LP

    OdgovoriIzbriši