sreda, 13. julij 2011

NE PRETIRAVAJTE in 100 KLICAJEV

Prej pri 24ur, sedaj na portalu rtvslo.si, povsod pišejo in govorijo o tem, kako vroče je in glavna novica dneva je, kako bolniki v UKC trpijo v »peklenski« vročini. Pa tudi zaporniki, ki imajo v sobah 30 °C.  Cele študije o tem, kako vroče je v vsakem prostorčku klinik in zaporov. Halo?! Novinarji, a to ste šele letos pogruntali?! Ali pač samo nimate o čem drugem pisarit? A se vsa prejšnja poletja bolniki niso dušili v bolniških sobah?! A je to prvi vročinski val v Sloveniji? Če mediji ne bi bili nagnjeni k pretiravanju, bi bil svet lepši. Sigurno! Zato ne pretiravajte, ker smo VSI v istem gnoju/znoju. 

Mi doma že nimamo klime in verjemite, da poletno bivanje v podstrešnem stanovanju ni ravno osvežujoče. Če res ne veste, kaj še pisat, lahko pridete do mene, pa bomo naredili en tak brezvezni 15 minutni prispevek … npr. o tem, kako crkujejo moji paradajzi na vrtu - da ja boste imeli, kaj delat. Pizda, poletje je in ne zima! Hvala bogu, da je vroče. A ni to normalno? Ne bi rekla, da bi padal sneg – evo, potem pa pište, rište, razpredajte, delajte polurne reportaže in vse tisto kao pomembno. Ne pa sredi poletja pisati največjih bedarij tega sveta. Kot bi pozimi pisali, da se je zgodil čudež, ker pada sneg. Narobe svet.

Kar se zapornikov tiče, pa bi jih čez dan poslala garat na kakšno njivo, skladišče, gradbišče in podobno. Samo mi Slovenci, norci, kot smo, bomo verjetno prej zapornikom dali klime, kot pa bolnikom. Butalska Slovenija! Klicaj!

Vsem pametnim novinarskim bučam, ki so šele letos pogruntale, kako luštno je poleti bili v bolnici, sporočam, da je od vedno tako in da ni letos prav nič drugače kot ostala leta. To isto stanje/sranje sem sama doživela 11 let nazaj, ko sem skoraj celo poletje preživela prav v UKC-ju. Že junija je bilo za popizdit vroče, pa še Evropsko prvenstvo v nogometu je bilo na sporedu. Mislim, da je bilo slednje bolj mukotrpno. Vsak dedec je imel svoj tranzistor in vsi ostali smo bili primorani !poslušati! nogometne tekme. To je bilo veliko huje od vročine! Pa navkljub vsemu smo vsi preživeli vročino in fuzbal. Kar se tiče UKC-ja, bolnikov in na splošno zdravstva pri nas, mislim, da je veliko drugih, bolj urgentnih stvari, o katerih pa bi novinarji morali pisati in delati na tem, da se bodo stvari počasi začele izboljševati.

Do takrat pa … LJUDJE, NE PRETIRAVAJTE, POLETJE JE IN VSEM JE VROČE!


Ni komentarjev:

Objavite komentar